W niedziele, w Tokarni odbył się jeden z najpyszniejszych konkursów kulinarnych, czyli XXIII Finał Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”
Udział w konkursie wzięły także dwa podmioty z terenu gminy Górno
– KGW Radlinianki wraz ze swoją Pulpą aroniowo-jabłkową oraz
– Tradycyjne Wyroby Wędliniarskie Tadeusz Matuszewski wraz z Boczkiem zawijanym z polędwicą
Już same nazwy brzmią apetycznie.
Miło nam poinformować, że Panie z KGW odebrały nagrodę za udział w konkursie, a boczek Pana Tadeusza zdobył 1 miejsce w kat. Produkt regionalny pochodzenia zwierzęcego – Produkty i przetwory mięsne
Dodatkowo Staropolska szynka z tłuszczykiem z Bęczkowa w wykonaniu Pana Tadeusza Matuszewskiego otrzymała nominację do nagrody „Perła 2024” r.
Ogólnopolski finał konkursu i rozdanie statuetek nastąpi 27 września podczas Międzynarodowych Targów Smaki Regionów w Poznaniu.
Serdecznie gratulujemy
Zdjęcia: KWG Radlinianki oraz strona www Echo Dnia i Radio Eska.